Privacyverklaring

Hiermee ga je akkoord als je onze website bezoekt of een account maakt bij de MotieMachine.

Wepublic vindt privacy belangrijk. Daarom beschermen we jouw persoonsgegevens. Dat doen we volgens de regels die staan in de Algemene verordening gegevensbescherming. Op deze pagina staat ons privacybeleid.

Dit privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 20 november 2020. Wepublic houdt zich het recht voor om dit privacyeleid te mogen weijzigen. Als we dat doen, dan moeten we jou daar natuurlijk wel over informeren, en als het nodig is ook opnieuw jouw toestemming vragen. Wepublic is gevestigd in Nederland.

1. Voor wie geldt dit privacybeleid?

Dit privacybeleid is van toepassing op iedereen die www.motiemachine.nl bezoekt of een account maakt op www.motiemachine.nl (dat is de website waar je nu op bent).

2. Wat verzamelen wij?

Wij verzamelen deze gegevens van jou:

  • Bij het bezoeken van onze website: gegevens over je bezoek aan onze website (via een cookie), bijvoorbeeld welke pagina's je bezoekt en hoelang je daar bent geweest. Daarbij verwerken we gegevens over je apparaat en je netwerk, bijvoorbeeld je IP-adres, vanaf welk apparaat je onze website bezoekt of welke browser je gebruikt (user-agent).
  • Als je een account maakt bij ons: je voor- en achternaam, je e-mailadres, contactgegevens (zoals een telefoonnummer of een ander e-mailadres dat je achter laat zodat we contact met je kunnen opnemen), je wachtwoord (die wordt op zo'n manier opgeslagen dat wij het ook niet kunnen lezen), de naam van de organisatie waarmee je je registreert, wanneer en van waar je hebt ingelogd, hoevaak en welke motie je hebt laten voorspellen inclusief de gegevens van die motie.
  • Als je je aanmeld voor onze nieuwsbrief: je e-mailadres, hoevaak en wanneer je de nieuwsbrief hebt geopend, gegevens van je apparaat waar je de nieuwsbrief op opent zoals je IP-adres, je besturingssysteem, welke browser of welk e-mailprogramma je gebruikt. (klik hier om meer te lezen)

3. Waarom verzamelen wij deze gegevens?

Wij verzamelen persoonsgegevens als je daarvoor toestemming hebt gegeven, wanneer wij een gerechtvaardigd belang hebben dit te doen, of ter uitvoering van een overeenkomst. We verzamelen persoonsgegevens voor deze doelen:

  • Voor het aanbieden en laten functioneren van deze website.
  • Voor het onderhouden van contact met jou, bijvoorbeeld als je een vraag aan ons hebt gesteld of voor een nieuwsbrief.
  • Om te begrijpen hoeveel, wanneer en waarom mensen gebruik maken van deze website.
  • Voor het verbeteren van de website en de functionaliteiten op deze website.

4. Delen wij jouw persoonsgegevens met derden?

Ja. We delen jouw persoonsgegevens met onze leveranciers die wij nodig hebben om deze website aan te kunnen bieden. Dat doen ze in opdracht van en op instructie van Wepublic. Dergelijke bedrijven hebben met Wepublic verwerkersovereenkomsten gesloten. Een voorbeeld van zo'n leverancier is Cloudflare, die deze website beschermd tegen cyberaanvallen.

Nee. We verkopen jouw gegevens niet aan derden.

Uitsluitend indien wij hiertoe wettelijk verplicht zijn, worden jouw persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, andere partijen of personen of autoriteiten. Doorgifte van jouw persoonsgegevens naar derde partijen geschiedt alleen voor de hierboven in het privacybeleid genoemde doeleinden en/of uitsluitend op basis van de reeds vermelde (wettelijke) grondslagen.

Indien de websites van Wepublic wordt doorverwezen naar de website of app van een derde partij, dan valt dit buiten het bereik van Wepublic en dit privacybeleid. Wij raden u aan de privacy voorwaarden van de betreffende partij raad te plegen.

5. Waar en hoelang bewaren wij jouw gegevens?

Jouw persoonsgegevens blijven - zoveel mogelijk - binnen de Europese Unie. Als jouw persoonsgegevens toch buiten de EU komen, dan komen ze alleen in landen die dezelfde mate van bescherming geven over jouw persoonsgegevens.

Hoelang? Dat hangt van het type gegeven af. Hieronder een overzicht:

  • Gegevens over het bezoek aan onze website: maximaal 14 maanden, maar meestal korter. We anonimiseren die gegevens zoveel mogelijk.
  • Accountgegevens: tot je je account laat verwijderen door ons.
  • Nieuwsbrief: totdat je je uitschrijft. Dat kan via de uitschrijflink onder elke nieuwsbrief. Let op: als je je uitschrijft van onze nieuwsbrief, dan kom je op de 'zwarte lijst' terecht: dat is een lijst van e-mailadressen waar wij nooit meer een nieuwsbrief over sturen.

6. Hoe beschermen wij jouw persoonsgegevens?

Voor de bescherming van jouw persoonsgegevens zijn door Wepublic de nodige technische en organisatorische maatregelen genomen. Deze beveiligingen beschermen onder andere tegen verlies, vernietiging, schade en tegen het voorkomen van ongeoorloofde of onrechtmatige verwerking of bekendmaking van de gegevens. Zo zijn dataverbindingen (https://) en databases beveiligd, en hebben alleen de personen met de juiste autorisatie toegang tot jouw persoonsgegevens. Tevens hebben alle bij Wepublic werkzame personen een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Mocht je meer willen weten over de exacte maatregelen die wij nemen? Neem dan contact met ons op.

7. Welke rechten heb jij?

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een handig overzicht waarin staat welke rechten jij hebt. Klik hier om dat overzicht te bekijken. Wil je gebruik maken van deze rechten? Neem dan contact met ons op via deze contactgegevens.

8. Onze cookies

Cookies zijn kleine bestanden die worden opgeslagen door de webbrowser bij het bezoek aan deze website. De website maakt geen gebruik van advertising cookies, maar wel van analytische en tracking cookies. Deze cookies zorgen ervoor dat de website voor uw bezoek geoptimaliseerd wordt. Je kan cookies uitschakelen, dit kan echter wel nadelige effecten hebben voor het optimaal functioneren van de website.

Sessiecookies: dit zijn cookies waarin staat of je wel of niet bent ingelogd, en als wie. Die cookies zijn nodig om de website te laten functioneren (mits je wilt inloggen natuurlijk).

Google Analytics: De website van Wepublic maakt ook gebruik van de door Google Inc. Aangeboden service “Google Analytics”. Deze service analyseert het gebruik van de website door haar bezoekers. Bijvoorbeeld op basis van het aantal bezoeken per pagina, hoelang bezoekers op een pagina verblijven, de landen waaruit deze bezoeken komen en de pagina’s waarnaar wordt doorgeklikt. Wij gebruiken deze service om onze website te kunnen verbeteren. Google Analytics gebruikt cookies om deze analyse uit te voeren. Wepublic heeft een bewerkersovereenkomst gesloten met Google.

Contact

Logo of Wepublic

Wepublic B.V.

Herikerbergweg 193

1101 CN Amsterdam

www.wepublic.nl

contact@motiemachine.nl

+31202405530

Privacyverklaring

Twitter

Onze andere tools

Stakeholder Intelligence Monitor

Weet wat er speelt. Lees meer ❯

Issue Tracker

De Issue Tracker geeft diepgravend inzicht in de ontwikkelingen rondom één specifiek issue. Lees meer ❯

Stakeholder Engagement Tool

De app die stakeholdermanagement gemakkelijk maakt. Lees meer ❯